KidsClub

Voor een leuke kwartetspel klik "hier"

Voor een leuk spelletje klik "hier"

De beide stemmen
(schrijver : onbekend)

Een kleine jongen was al vroeg gewoon om naar de stem van het geweten te luisteren.

Zijn moeder had gezegd, dat God het geweten in ons gelegd had, om ons te waarschuwen en te straffen. Deze binnenste stem moet men steeds gehoorzamen. De moeder zei hem ook, dat zich ook iedere keer een andere stem horen laat, die ons er toe overhaalt, kwaad te doen en ongehoorzaam te zijn. Dat was de boze, die moest hij nooit gehoorzamen, ja, geen ogenblik gehoor schenken. De jongen nam zich zeker voor en gaf zich alle moeite, deze vermaning van zijn moeder op te volgen en met goed gevolg.

Eens toen de moeder in huis bezig was, dacht ze dat haar zoontje in de tuin speelde, die hij nooit verlaten had zonder het te vragen. Plotseling trad Willy, zo heette hij, haastig de kamer binnen en men zag hem aan, dat hij iets bijzonders te vertellen had.

Op de vraag van zijn moeder wat er gebeurd was, zei hij: O, moeder, ik ben deze middag weggelopen en heb niet naar mijn geweten geluisterd. Ik dacht er niet aan, tot ik weg was. Toen hoorde ik de goede stem ineens zeggen:”Je doet het niet goed: je mag niet zonder toestemming van huis gaan”, en moeder, toen ben ik zo hard ik kon naar huis terug gehold!'.

Geroerd en dankbaar jegens God omarmde de moeder haar jongen, die zo trouw naar de stem van zijn geweten geluisterd had.